Weronika - słów kilka...
Tadeusza poznałam ponad dwadzieścia lat temu. W bardzo kameralnym gronie poprowadził w Raciborzu warsztat z gotowania według Pięciu Przemian. Przekaz Tadeusza był prosty, autentyczny i wiarygodny. Miał moc praktyka i osobistego głębokiego zaangażowania w ideę, którą przekazywał innym. Te dwa dni, spędzone z Tadeuszem w Kuchni, były dla mnie inspiracją do zgłębiania tematu odżywiania według Pięciu Przemian. Moja Kuchnia, to Kuchnia Pięciu Przemian.
Kiedy kilka lat temu zaczęłam piec chleb na zakwasie, oczywiste było, że musi być to chleb przygotowany zgodnie z Pięcioma Przemianami. I tak też jest. Mój chleb, moje potrawy mają w sobie pięć elementów i coś jeszcze... szczyptę Tadzia.
Weronika
Racibórz,30.01.2016